4 מתכונים לחנוכה שחייבים להכיר

ליאת לאוב אברמוב | פרסום: 16/12/2024 07:10:09

בכתבה זו תמצאו מתכונים מעולים לחג החנוכה, כי אי אפשר לעבור את החג ללא סופגנייה עסיסית, לביבה חמה וספינג´ מתוק.

חג החנוכה הינו החג הכי מתוק, עסיסי וטעים שיש! קבלו מאיתנו מתכוני חג שהם חובה, כי אי אפשר לעבור את החג בלי לאכול ולזלול מהם ללא הפסקה.. אז בתיאבון

4 מתכונים מושלמים לחנוכה שאתם חייבים להכיר

מתכון לספינג´:

1 ק"ג קמח חיטה לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר לבן
1+1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן (עדיפות לשמן קנולה)
כף מלח

אופן הכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (הוו עם צורת האות K)
מוסיפים את היבשים ומערבבים, מוסיפים את המים והשמן ומפעילים את המיקסר על מהירות 2 למשך 6 דקות, הבצק צריך לצאת דביק מאוד – מבטיח לנו בצק אוורירי!
מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד/ שקית ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את גודלו כ-שעה ורבע לאחר ההתפחה, מחממים מחבת – עדיפות למחבת סוטאז´
בוצעים חתיכות מהבצק בידיים רטובות פותחים כל כדור ויוצרים את צורת הספינג´ מניחים בזהירות בשמן חצי עמוק עד שהספינג´ משחים, לאחר מכן הופכים אותו וכשמוכן, מניחים על נייר סופג
בסיום, ניתן לטבול בסוכר או לפדר עם אבקת סוכר לטעמכם האישי.

4 מתכונים מושלמים לחנוכה שאתם חייבים להכיר


מתכון לסופגניות:

1 ק”ג קמח חיטה לבן
1 קובייה שמרים טריים
שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים M
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
כוס וחצי ועוד כף חלב
2 כפות וודקה/ ערק
2 כפיות מלח

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר נלוש בוו לישה את הקמח השמרים אבקת האפייה החלב והאלכוהול, לאחר חמש דקות לישה נוסיף את קוביות החמאה עד להטמעתן
לאחר שמתגבש בצק רך ונעים למגע נוסיף את המלח ונלוש לעוד 5 דקות.
נכסה בניילון נצמד/ שקית עד להתפחה מלאה – בערך שעה ורבע לאחר התפחה מלאה נעביר את הבצק למשטח העבודה ונחלק את הבצק לכדורים במשקל 60 גרם, נניח כל כדור על ריבוע שחתכנו מבעוד מועד לריבועים מנייר אפייה.
ריסוס קל של שמן מעל הסופגניות על מנת שלא יתייבשו וניתן לכדורים מנוחה של 20 דקות.
בסיר רחב עדיפות לסיר סוטאז´ נמלא שמן חצי עמוק עד לטמפרטורת 160 מעלות, מומלץ לעבוד עם מדחום שיבטיח לנו סופגניה עסיסית וטובה שעשויה היטב, שמן רותח מדי ישחים את הסופגניה אך ישאר בצקי בפנים. נניח את הסופגניות עם הנייר לתוך הסיר וכשהסופגניה מתנתקת להוציא את נייר האפייה באמצעות מלקחיים.
כשהסופגניה השחימה בצורה אחידה נעבירה למשטח עם נייר אפייה.

בסיום טיגון כל הסופגניות, ניתן להן מנוחה קלה ורק לאחר מכן נמלא אותה במילוי,
רעיונות למבחר מילויים - ריבה, ממרח פיסטוק, ממרח קינדר, קרם פטיסייר, נוטלה ועוד

4 מתכונים מושלמים לחנוכה שאתם חייבים להכיר

מתכון לביבות תפוח אדמה קלאסיות ופשוטות להכנה:

5 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל גדול
2 ביצים
1/3 כוס קמח חיטה לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
בשלה הראשון לוקחים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים אותם בפומפייה, מניחים את התערובת על מגבת נקייה וסוחטים היטב את הנוזלים.
מעבירים את תפוחי האדמה והבצל הסחוטים לקערה.
מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים שמן במחבת, יוצרים מהתערובת לביבות בגודל הרצוי ומניחים בזהירות במחבת. מטגנים כ-2 - 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
מעבירים את הלביבות לנייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
מומלץ להגיש חם לצד שמנת חמוצה או יוגורט.

4 מתכונים מושלמים לחנוכה שאתם חייבים להכיר

מתכון סופגניות אשל - מצרכים (לכ-20 סופגניות קטנות)

2 גביעי אשל (400 גרם)
2 ביצים במידה L
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית מלח
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את האשל, הביצים, הסוכר ושקית אבקת סוכר וניל עד לתערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת מעט סמיכה ודביקה.
מחממים שמן עמוק בסיר או במחבת רחבה על חום בינוני, מרססים על כף רגילה או כף גלידה מעט שמן ויוצרים כדורים קטנים מהבלילה ומשחררים בזהירות באמצעות כף נוספת לשמן החם.
מטגנים כל סופגנייה כ-2 - 3 דקות מכל צד עד שהן תפוחות וזהובות.
מוציאים את הסופגניות בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מפזרים אבקת סוכר מעל או ממלאים בכל ממרח אהוב וזוללים בהנאה.

4 מתכונים מושלמים לחנוכה שאתם חייבים להכיר

לסיכום: אנו מאחלים לכל עם ישראל חג חנוכה שמח, טעים ומהנה. שנזכה תמיד להיות באור ולא בחושך חזקים ומאוחדים.
מעניין אתכם גם הפעלות לחנוכה? לחצו כאן ותקבלו מגוון רחב של פעילויות לחג החנוכה.

ליאת לאוב אברמוב
ליאת לאוב אברמוב

בעלת ניסיון רב בעולם הבישול והאפייה, בישול ביתי איכותי וטעים. כותבת מתכונים מניסיון אישי.



מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

ילדים מזל תאומים

ילדים מזל תאומים

07/04/2014 10:42:19

בני מזל תאומים: 21 במאי ועד 21 ביוני, שייכים לקבוצת המזלות המשתנים, בני יסוד האוויר, כוכב השולט מרקורי.

יום הולדת בחג הפסח

יום הולדת בחג הפסח

13/04/2014 10:47:02

יום הולדת בפסח היא חגיגה כיפית במיוחד באווירת החג. באביב הפורח כל אורח הוא זורח.

ילדים מזל סרטן

ילדים מזל סרטן

24/04/2014 16:21:33

בני מזל סרטן: ביוני ועד 22 ביולי, שייכים לקבוצת המזלות הקרדינליים, בני יסוד המים, כוכב השולט הירח.

יום העצמאות ביום הולדת

יום העצמאות ביום הולדת

04/05/2014 15:47:45

מה יכול להיות כיף יותר מאשר לחגוג יום הולדת ביום העצמאות? פטישי אוויר, ספריי קצף והמון צעצועים זוהרים בכחול-לבן...

יום הולדת בטוב טעם

יום הולדת בטוב טעם

12/05/2014 16:50:08

דוכן פיצות או המבורגרים בשפע, מפל שוקולד או מתקן צמר גפן מתוק: כל אלה יכולים להיות גם במסיבה שלכם!

ילדים מזל אריה

ילדים מזל אריה

27/05/2014 17:01:16

בני מזל אריה: 23 ביולי ועד 21 באוגוסט, שייכים לקבוצת המזלות הקבועים, בני יסוד האש, כוכב השולט שמש.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר