תערוכת האמנות 

23-26.8 חוויה סוחפת ומרגשת העוסקת במשבר הנוכחי

צוות אתר קרמל | פרסום: 23/08/2023 10:10:15

שרי פישמן חושפת מנקודת מבטה את תחושותיה למצב הנוכחי במדינה. בואו להיסחף אל תוך התמונות החושפות לצד תחושות של הכלה, אופטימיות ורוגע.

בואו לחוש, להיחסף ולהכיר אומנות שתעלה בכם תחושות, תהיות ושאלות

סדרת הציורים (3 קנווסים בגודל 80X100) נעשתה על גבי סדרה קודמת של עבודות בשם "ירושלים של זהב" שהוכנה במיוחד לכנסת בשנת 2017. הסדרה הקודמת היתה בצבעי זהב וכחול-טיפאני. הציורים הקודמים כוסו בשכבת צבע קירות לבן ולאחר מכן בזפת. בגלל המצב שנוצר במדינה מהממשלה, בחרה האמנית לעבוד באופן זה. לאחר שהצבעים התקבעו (הלבן והזפת נעו במחול והשתלבו זה בזה במשך שעות), נוצרו שברים רבים (סמל לשבר בעם) מהם מבצבצים צבעי הזהב והכחול-טיפאני.
 

לאחר סיום עבודות הציור הן צולמו בזום כדי להדגיש את השברים ולתת נקודת מבט מיקרוסקופית יותר וחוויה אסתטית אחרת. 

אלמנט שלישי בתערוכה הוא וידאו-ארט של מחול ישראלי גם הוא בצבעים מונוכרומטיים של שחור-לבן, כך שכל התערוכה מבטאת את הדיכוטומיות בעם: שמאל-ימין, בעד-נגד... הוידאו מסמל את הישראליות על כל גווניה, הצעדים מוכרים ונותנים אווירה אופטימית. (כוראוגרפיה של עמוס קו). 
 

לסיום, מוסיקה שנוצרה במיוחד לתערוכה. מדיטטיבית, להרגעה... מי שמגיע לבקר בתערוכה יחווה מצד אחד את העבודות המופשטות המטרידות, ומצד שני, ייצור שיח לא מתלהם, אלא ההפך, יצירת מרחב מכיל, מרגיע ואופטימי. 

 

הכירו את ד"ר שרי פישמן

ד"ר שרי פישמן, אמנית עכשווית,  עובדת בעיקר בחו"ל (תערוכה הבאה שלה בסוף אוקטובר בשבוע האמנות ברומא), תערוכת יחיד שלה תרד בסוף החודש בבד-הומבורג, בגרמניה, צילום מסדרת "self psychadelic portrait" מוצג דרך קבע במוזאון לאמנות מודרנית בדנמרק והיא מציגה בשנים האחרונות בתערוכות שונות בכל העולם. תכני סדרות האמנות של שרי הם בעיקרם סביבתיים-חברתיים. בגלל הנושא הבוער והאווירה הקשה בארץ היא יצרה את הסדרה הנוכחית, כמעיין אקטיביזם אמנותי וכמובן שחיפשה ואני להציג אותו רק בארץ, במקום שאנשים יכולים לראות ולחוות אותו גם מבחוץ ולא בגלריה אליטיסטית נחבאת את הכלים המוכרת רק לחובבי אמנות. גלריה חדר בתדר נמצאת בבית רומנו בו מקרים אנשים רבים היכולים להתרשם גם מחוץ לגלריה ממציג הוידאו והעבודות.

 

מתי זה קורה?

אירוע פתיחה ב- 23.8.23 בשעה: 20:00

24.8.23 - 20:00-22:00

25.8.23 - 14:00-16:00

26.8.23 - 13:00-15:00  |   20:00-22:00

 

איפה?

גלריה חדר בתדר בית רומנו, דרך יפו 9, תל אביב




מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

מסיבת רווקות בחו"ל

מסיבת רווקות בחו"ל

05/04/2022 08:50:16

כל המידע על איך לארגן ולמה בכלל לחגוג מסיבת רווקות בחו"ל ממש כאן.

איפה מטיילים עם הילדים ביום העצמאות

איפה מטיילים עם הילדים ביום העצמאות

26/04/2022 12:02:11

אומרים שהזמן טס כשנהנים? אז לא מפתיע שהמדינה היפה והמיוחדת שלנו כבר חוגגת 74 שנים – לשם כך ארגנו לכם מקומות, טיפים וכל מה שכדאי לדעת.

מסיבת רווקות פרק ב' - נצלי את ההזדמנות הנוספת לחגיגות הרווקות

מסיבת רווקות פרק ב' - נצלי את ההזדמנות הנוספת לחגיגות הרווקות

11/05/2022 11:08:07

אמרת I DO לבן הזוג הנוכחי שלך לאחר ציפייה גדולה להינשא בשנית, זה לא מונע ממך לארגן מסיבת רווקות מטריפה ומיוחדת גם בפעם השניה. אז איך עושים זאת?

מסיבת רווקים בסימן יום ההמבורגרים

מסיבת רווקים בסימן יום ההמבורגרים

23/05/2022 17:23:14

החבר הכי טוב שלך מתחתן ממש בקרוב, ועליך לארגן לו מסיבת רווקים מיוחדת ומטורפת שהוא לא ישכח בחיים.

רעיונות מדליקים למסיבת יום הולדת למבוגרים

רעיונות מדליקים למסיבת יום הולדת למבוגרים

31/05/2022 10:17:19

עוד מעט מגיע היום בשנה שהוא רק שלכם? אנו מתכוונים כמובן לחגיגות יום ההולדת שלכם, שכמו בכל שנה אתם רוצים לחגוג אותו כמו שצריך ועם האנשים שאתם הכי אוהבים.

הפאן שבאופן – מסלולי אופניים במרכז

הפאן שבאופן – מסלולי אופניים במרכז

02/07/2023 10:34:44

תציירו לכם לרגע אחד את התמונה הבאה: רוח קלילה מנשבת, עצים ירוקים נעים בקצב אחיד, האדמה משמיעה צלילים ייחודיים מסיבוב הגלגלים ואתם בסינרגיה מושלמת עם האופניים.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר