תערוכת האמנות 

23-26.8 חוויה סוחפת ומרגשת העוסקת במשבר הנוכחי

צוות אתר קרמל | פרסום: 23/08/2023 10:10:15

שרי פישמן חושפת מנקודת מבטה את תחושותיה למצב הנוכחי במדינה. בואו להיסחף אל תוך התמונות החושפות לצד תחושות של הכלה, אופטימיות ורוגע.

בואו לחוש, להיחסף ולהכיר אומנות שתעלה בכם תחושות, תהיות ושאלות

סדרת הציורים (3 קנווסים בגודל 80X100) נעשתה על גבי סדרה קודמת של עבודות בשם "ירושלים של זהב" שהוכנה במיוחד לכנסת בשנת 2017. הסדרה הקודמת היתה בצבעי זהב וכחול-טיפאני. הציורים הקודמים כוסו בשכבת צבע קירות לבן ולאחר מכן בזפת. בגלל המצב שנוצר במדינה מהממשלה, בחרה האמנית לעבוד באופן זה. לאחר שהצבעים התקבעו (הלבן והזפת נעו במחול והשתלבו זה בזה במשך שעות), נוצרו שברים רבים (סמל לשבר בעם) מהם מבצבצים צבעי הזהב והכחול-טיפאני.
 

לאחר סיום עבודות הציור הן צולמו בזום כדי להדגיש את השברים ולתת נקודת מבט מיקרוסקופית יותר וחוויה אסתטית אחרת. 

אלמנט שלישי בתערוכה הוא וידאו-ארט של מחול ישראלי גם הוא בצבעים מונוכרומטיים של שחור-לבן, כך שכל התערוכה מבטאת את הדיכוטומיות בעם: שמאל-ימין, בעד-נגד... הוידאו מסמל את הישראליות על כל גווניה, הצעדים מוכרים ונותנים אווירה אופטימית. (כוראוגרפיה של עמוס קו). 
 

לסיום, מוסיקה שנוצרה במיוחד לתערוכה. מדיטטיבית, להרגעה... מי שמגיע לבקר בתערוכה יחווה מצד אחד את העבודות המופשטות המטרידות, ומצד שני, ייצור שיח לא מתלהם, אלא ההפך, יצירת מרחב מכיל, מרגיע ואופטימי. 

 

הכירו את ד"ר שרי פישמן

ד"ר שרי פישמן, אמנית עכשווית,  עובדת בעיקר בחו"ל (תערוכה הבאה שלה בסוף אוקטובר בשבוע האמנות ברומא), תערוכת יחיד שלה תרד בסוף החודש בבד-הומבורג, בגרמניה, צילום מסדרת "self psychadelic portrait" מוצג דרך קבע במוזאון לאמנות מודרנית בדנמרק והיא מציגה בשנים האחרונות בתערוכות שונות בכל העולם. תכני סדרות האמנות של שרי הם בעיקרם סביבתיים-חברתיים. בגלל הנושא הבוער והאווירה הקשה בארץ היא יצרה את הסדרה הנוכחית, כמעיין אקטיביזם אמנותי וכמובן שחיפשה ואני להציג אותו רק בארץ, במקום שאנשים יכולים לראות ולחוות אותו גם מבחוץ ולא בגלריה אליטיסטית נחבאת את הכלים המוכרת רק לחובבי אמנות. גלריה חדר בתדר נמצאת בבית רומנו בו מקרים אנשים רבים היכולים להתרשם גם מחוץ לגלריה ממציג הוידאו והעבודות.

 

מתי זה קורה?

אירוע פתיחה ב- 23.8.23 בשעה: 20:00

24.8.23 - 20:00-22:00

25.8.23 - 14:00-16:00

26.8.23 - 13:00-15:00  |   20:00-22:00

 

איפה?

גלריה חדר בתדר בית רומנו, דרך יפו 9, תל אביב




מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

רעיונות לסדנה זוגית - מדריך מקיף לחוויה משותפת

רעיונות לסדנה זוגית - מדריך מקיף לחוויה משותפת

04/11/2024 07:40:07

במאמר זה מפורטות לכם סדנאות במגוון תחומים, סדנאות זוגיות מעניינות ומהנות.

יום הגבר הבינלאומי - חוגגים גבריות בהנאה ב-19 בנובמבר

יום הגבר הבינלאומי - חוגגים גבריות בהנאה ב-19 בנובמבר

18/11/2024 08:02:28

היום הייחודי הזה מוקדש פעמים רבות גם להעלאת מודעות לסוגיות בריאות הייחודיות לגברים ולקידום שוויון מגדרי חיובי ופעמים רבות נוהגים להנות בו בשלל אטרקציות למבוגרים.

יום הולדת עגול לאבא: כך תתכננו יום הולדת מלאת משמעות

יום הולדת עגול לאבא: כך תתכננו יום הולדת מלאת משמעות

14/11/2024 11:35:25

במאמר הבא תקבלו טיפים ורעיונות לחגיגת יום הולדת עגול מושלמת באמת.

מילים שמחברות עולמות: הרצאות שמדברות לכל גיל ולכל לב

מילים שמחברות עולמות: הרצאות שמדברות לכל גיל ולכל לב

14/11/2024 15:15:10

כאשר הן מותאמות נכון, הרצאות יכולות לדבר אל הלב והנפש של כל אדם, ללא קשר לגילו.

פעילויות זוגיות מרגשות ליום הולדת 70

פעילויות זוגיות מרגשות ליום הולדת 70

21/11/2024 08:10:26

יום הולדת 70 הוא לא סתם גיל. זהו ציון דרך משמעותי בחיים, רגע שראוי לחגוג אותו בסטייל ובאהבה עם בן ובת הזוג.

יום הויסקי הבינלאומי 27 במרץ: חגיגה של טעמים והתנסויות

יום הויסקי הבינלאומי 27 במרץ: חגיגה של טעמים והתנסויות

27/03/2025 06:00:14

כמו כל שנה, גם השנה בתאריך 27.03.25 נציין את יום הויסקי, כל חובבי המשקה אתם מוזמנים לקרוא עוד בנושא.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר