3 יעדים פופולריים לטיול מדליק בג'יפ בארץ
אז מוכנים לצאת לשטח? הנה כל המידע שתצטרכו רגע לפני שתבחרו יעד
מה צריך לארגן לטיול? אלו יעדים אנחנו מציעים? למי מתאים הטיול? והכי חשוב... באיזה ג´יפ אתם נוהגים?
לתכנן ולצאת לטיול שטח עם הג´יפ יכול להיות משימה מאתגרת מכיוון שיש הרבה דברים שצריך לסגור, החשוב שבהם הוא מציאת מסלול נהיגה מתאים לסוג הרכב שלכם ובאזור שבו תרצו לטיול, בנוסף צריך למצוא עוד רכב שותף למסלול נהיגה.
לשמחתנו, יש לנו גם, שיטה קלה ונוחה לאיתור מסלול שטח מותאם לסוג הרכב וגם המלצות לשלושה טיולי שטח מעניינים. את מציאת רכב שותף לנהיגת שטח לטיול אנחנו משאירים לכם.
רגע לפני שאתם בוחרים יעד ועולים על ההגה, איך מתכננים לבד מסלול?
השאלה החשובה - איזה כלי יש לך?
זו שאלה שעולה בכל שיחה בין נהגי שטח וג´יפאיים. כידוע, עולם נהיגת השטח 4X4 כולל סוגים שונים של ג´יפים בעלי יכולות שטח שונות ולזה מצטרף גם מיומנות וניסיון של הנהג. השונות הזו מחייבת בחירת מסלול נהיגה מתאים יכולת רכב ומתאים ליכולת הנהג.
איך לתכנן את המסלול לבד?
מציאת מסלולי נהיגת שטח באינטרנט
תוכלו בעזרת חיפוש באינטרנט למצוא מבחר גדול של מסלולים לנהיגת שטח, אך, רובם אינם מספקים מידע ברור ומדוייק שיספיק לניווט ולתכנון מסלול בהתאם לנהג ותיק או חדש ולסוג הרכב. גם נהגים וותיקים ובטח נהגים חדשים בתחום נהיגת השטח יתקשו לתכנן מסלול עם רמת המידע הזה. אך עדיין המידע שימושי ואפשר ליהעזר בו לתכנון טיול שטח מעולה.
מציאת מסלול שטח באפליקציה
תחום נהיגת השטח בישראל הוא תחום יחסית מפותח במיוחד ביחס לגודלה הגיאוגרפי של המדינה. ייתכן והסיבה לכך טמונה בשירות הצבאי החובה שבו הרבה נמצאים בשטחי אימונים ומתניידים על רכבי שטח וזה נשאר במערכת.
בישראל ניתן למצוא מספר גדול של מועדונים לנהיגת שטח (לעיתים הם אפילו מחולקים למועדונים על פי סוג רכב השטח), חברות המארגנות מסלולי טיולי שטח בנהיגה עצמית, יש אתרי אינטרנט עם מידע על נהיגת שטח ומסלולים ויש גם כמה אפליקציות.
אחת המומלצות והיעילות מבין האפליקציות הללו וזו שאני משתמש בה באופן קבוע למציאה והעלאת מסלולים היא אפליקציה (ואתר) שנקראת אופרוד – off road.
האפליקציה מתבססת על קהילת ג´יפאיים שמעלים מסלולים שהם עשו בעצמם עם תיאור קצר על המסלול ועל האופי שלו. האפליקציה מאפשרת לבצע חיפוש לפי שמות אזורים ולראות מסלולים באזורים הללו. האפליקציה כוללת גם מפות שונות (כולל מפת סימון שבילים) כאשר במהלך הנסיעה המסלול מוצג במפה על גבי המסך והמערכת יודעת להתריע על סטייה מהמסלול, להציג מרחק שעברתם ולא פחות חשוב ומאד מעניין נקודות עניין לעצירה המופיעות לאורך הדרך שלכם.
אם אתם גי´פאיים המתכננים בעצמכם מסלולים, ניתן להשתמש באפליקציה או בגרסת האינטרנט שלה לתכנן את המסלול, לשמור אותו ואז להשתמש בו, תכנון המסלול הוא תהליך פשוט של מתיחת קווים לאורך השבילים במפה.
האפליקציה נוחה, אינטואיטיבית ואחרי כמה דקות של שוטטות בה מבינים איך היא עובדת. ניתן לרכוש דרכה מפות סימון שבילים עדכניות יותר (מומלץ למי שמתכנן הרבה נסיעות שטח).
קבלו את שלושת היעדים הכי שווים שארגנו עבורכם מצפון לדרום
דגשים מקדימים
- מומלץ מאד לא להיכנס לבד לטיול שטח (ואנו ממליצים ממש לא לעבור על הכלל הזה) להיתקע בשטח לבד יכולה להיות חוויה מאתגרת וקשה במיוחד.
- בכל ג´יפ חשוב שיהיה גלגל חלופי תקין ורצוי שתרכשו לכם צמיג בגודל הרגיל (כמו שאר הצמיגים ברכב) ולא תסתמכו על הגלגל הרזרבי המוקטן שהיצרן נותן בחלק מהרכבים.
- כאשר מטיילים בשטח חולי כמו דיונות אז חשוב שיהיה לכם קומפרסור אוויר, מד לחץ אוויר (לא חובה), את חפירה (רצוי מתקפלת) ובמידת האפשר גם חבל גרירה וערכת תיקון פנצ´ר שלעיתים יעילה יותר מהחלפת גלגל (לא חובה).
- מוודאים שיש לכם מפת שבילים קשיחה או מפת שבילים אוף ליין בטלפון או בטאבלט (למקרה של היעדר קליטה לאורך המסלול).
- מומלץ שיהיה לכם בג´יפ כמה כסאות מתקפלים לעצירות מנוחה וכמובן ערכת קפה.
טיפ קטן מאיתנו
לקריאת הצעות המסלולים שלנו קחו טוש זוהר (מרקר) ועל גבי מפת שבילים מתאימה, סמנו את המידע שמתואר בהכוונת המסלולים, בדרך זו תהיה לכם תמונה ברורה של המסלול ביחס לאזור.
1. מסלול משאבי שדה – שמורת חולות עגור – נחל לבן
מסלול ברמת עבירות בינונית. אורך המסלול כ – 45 ק"מ
בחרנו להתחיל מהדרום הרחוק (לצערנו לחלקנו הדרום רחוק וחבל כי יש בו מסלולי שטח מדהימים). אז אם יש לכם כמה שעות (4-6), יש לכם ג´יפ ועוד חבר או שותף עם ג´יפ משלו ואתם במקרה או שלא במקרה באזור משאבי שדה אז הכנו לכם מסלול נהיגת שטח על טהרת שבילי חולות ודיונות בתוך מדבר אמיתי.
נקודת כניסה למסלול
נסיעה על כביש 222 מצומת משאבי שדה עד לסימון שבילים כחול שנמצא משמאל לכביש (כ-16.5 ק"מ). עולים על השביל ונוסעים בכיוון כללי דרום מערב כל הזמן על שביל סימון כחול, בסביבות הק"מ ה - 16 על הכחול נפגשים עם שביל סימון אדום, ממשיכים עם הכחול עד לכביש של באר מילכה (15 ק"מ).
עם ההתחברות לכביש פונים שמאלה לכיוון היישוב באר מילכה ואחרי ק"מ, משמאל לכם, תגיעו לחניון באר מילכה שלידו יש שביל סימון אדום שהוא השביל של נחל לבן. שימו לב יש סימון שביל אדום גם בצידו השני של הכביש (הוא עבור חלקו הדרומי של הנחל). קחו את הסימון האדום זה שמשמאל לכביש, בצד של החניון בכיוון כללי מזרח.
עכשיו לפניכם נסיעה איטית יותר בתוך חולות החצץ הקטן והרך של הנחל כ-13 ק"מ עד לכביש ללא ממוספר שמשמש בעיקר את הצבא, פונים שמאלה ויוצאים לכביש 211 המביא אתכם בחזרה לכיוון משאבי שדה.
המלצות נהיגה ועצירה
- לאורך המסלול תמצאו עצים המספקים צל ומהווים מקום נעים לעצירה לארוחה או קפה וגם להתפנות.
- לפני הכניסה לחולות מומלץ להוריד כ- 20 עד 30 שניות של אוויר מהגלגלים בכדי להגביר את מרחב החיכוך ולצמצם אפשרות של שקיעה. כמובן להעביר למצב 4X4.
- במהלך הנהיגה בשבילים החוליים יש לסובב את ההגה קלות ימינה שמאלה בכדי שהגלגל לא ייכנס למצב שקיעה.
2. מסלול עין השופט - הר שולחן (מצפור עין השופט) וירידה בשבילים עד לכביש 672 (ליוקנעם)
הפעם אנחנו באזור המרכז, מסלול ברמת עבירות קלה. אורך המסלול כ- 10 ק"מ.
נקודת כניסה למסלול
כביש סלול בסימון שבילים ירוק מזרחית לכניסה לעין השופט. נוסעים כק"מ עד לפנייה של השביל שמאלה (כק"מ) ממשיכים עוד ק"מ עד לפנייה של הכביש סימון ירוק ימינה ושם נוסעים עוד כחצי ק"מ. למעשה עד כה נסעתם למרגלות הר השולחן ומהנקודה שהגעתם אליה יש שביל שעולה להר (יש עוד שבילים להר). העלייה להר לא מורכבת מבחינת נהיגה, כשמגיעים לכיפת ההר מחכה לכם עץ גדול ושולחן אבן גדול לא פחות עם ספסל שמהווים גם נקודת תצפית גם נקודת מנוחה ועצירה (מקום טוב לארוחת בוקר מאוחרת).
המשך המסלול מתבסס על שבילים ללא סימונים מיוחדים שבקלות תוכלו למצוא במפת סימון שבילים או באמצעות אפליקציית אופרוד. מגמת הנסיעה שלכם היא דרום-דרום מזרח עד למפגש עם כביש 672 שמוביל ליוקנעם וכביש 6. אי אפשר להתבלבל וניסיתי.
טיפ
למיטבי שטח, ניתן לעלות להר בשעות הערב, ללון שם ובבוקר לצאת לכיוון כביש 672 ולהגיע לארוחת צהרים מוקדמת בדליית אל-כרמל.
המלצות לנהיגה
- למעט העלייה להר השולחן המצריכה ידע בסיסי בנהיגת שטח ומומלץ יכולת 4X4 ניתן לעשות את כל שאר המסלול ברכב שטח קל (גיפון).
- מפת סימון שבילים או מפת שבילים מקוונת (האזור עם קליטה סלולרית).
3. מסלול קצרין – גשר כפר הנשיא
רמת עבירות קלה למעט הירידה/עליה לגשר כפר הנשיא עם רמת קושי בינונית. אורך המסלול כ-30 ק"מ.
הערה - מדובר במסלול מוכר ופופולארי כך שצפויים עוד רכבים איתכם, במיוחד בסופי שבוע.
נקודת כניסה למסלול
בפאתי העיר קצרין שבה אפשר גם להתחיל בארוחת בוקר קלה. חוצים את העיר לחלקה האחורי וממנו נכנסים לשטח בשביל ברור ונוח לכיוון עין אמפי, משביל עין אמפי ממשיכים עד שנתקלים בשביל סימון בצבע אדום, נוסעים בו כ-2 ק"מ עד לשביל הפונה דרומה ולוקח אתכם לכביש 888. בכביש 888 פונים שמאלה כ-400 מטר עד לציר "צור" שיורד לכיוון גשר כפר הנשיא.
מגיעים לגשר ושם כמובן ניתן לעצור ולהירגע מול מימיו של הירדן, לשכשך רגלים, בשום מקרה אין להיכנס לנהר עקב סכנה ברורה של היסחפות והיפגעות מסלעים.
לאחר המנוחה מול הנהר מתחילים לעלות מצדו השני ומגיעים עד לציר הירדן ההררי (סימון שבילים אדום שלא ניתן לפספס), פונים ימינה ונוסעים על הציר הנוח שמביא אתכם בניחותא עד לכביש 91.
המלצות נהיגה
- הירידה והעלייה לגשר כפר הנשיא מצריכה זהירות ונהיגה חכמה. שימו לב שיש הרבה כלי שטח אחרים העולים ויורדים, ביניהם גם כלים מהירים ופחות יציבים כמו אופנועים, טרקטורונים ורייזרים למיניהם. תנו להם עדיפות במעברים ובשבילים, הם הקטנים יותר.
- לאורך המסלול לפני הירידה ולאחר העלייה מהנהר יש נקודות תצפית יפות שמומלץ לעצור, להתרשם ולצלם.
לסיכום
ארץ ישראל עמוסה במסלולי נהיגת שטח לכל סוגי הרכבים, הנהגים והמשפחות. בחירה של מסלול מתאים, בעונה המתאימה, עם שותפים מתאימים יכולה להיות דרך נפלאה להעביר את סוף השבוע.
הניסיון מלמד שאם אתם נכנסים לשטח מוכנים (ראו רשימת ציוד בתחילת המאמר) אז גם אם תקלות קורות (והן קורות) יש לכם מספיק כלים להתמודד איתן ולהמשיך.
מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:
31.8.2023 היום האחרון של החופש הגדול
אז מה עושים ביום האחרון של החופש? איך מסכמים קיץ שלם של כיף? הכנו עבורכם מספר רעיונות מעולים לסיום עם טעם של עוד, לפחות עד השנה הבאה.
איך לארגן יום שכולו כיף ביום התיירות?
יום התיירות הבינלאומי הוא יום ייחודי וזו הזדמנות ממש קסומה להנות משלל האתרים שבארץ ובמיוחד בכאלו שעדיין לא הייתם בהם. ממש כאן תמצאו את כל המידע על המקומות הכי שווים לתייר בהם
מה תעשו בחג ראש השנה 2023?
בכתבה הבאה תוכלו להכיר כמה עובדות על ראש השנה וגם להכיר מספר אטרקציות בארץ שיהפכו את ימי החג למעניינים וכיפיים יותר.
איפה תטיילו בסוכות 2023 עם כל המשפחה?
חג סוכות ממש בפתח והשנה מחכים לכם ארבעה ימי חול המועד המושלמים לזמן איכות קסום עם כל המשפחה.
האטרקציות השוות ביותר בחג הסוכות שתוכלו להנות מהן בקבוצה או בזוג
ביום ראשון נחגוג כולנו את חג הסוכות יחד עם החברים והמשפחה ומיד לאחר מכן רובנו נהיה בחופש במהלך שבעת הימים הבאים או בחלקם.
כמה נהוג להוציא על יום כיף זוגי?
שעות העבודה הרבות עשויות לגזול מהשעות הרומנטיות שלכם יחד, לכן כדי שתוכלו לחזק את הקשר הזוגי וליהנות מזמן איכות מיוחד אחד עם השנייה כדאי לתכנן יום כיף זוגי שיוקדש רק לכם.