איך מקשטים את המקלט שיהיה נעים יותר – ומה כדאי לדאוג שיהיה בו?
ארגנו לכם כמה רעיונות ומידע שחשוב לדעת רגע לפני שניגשים למלאכה
אנחנו הישראלים למודי מלחמות כבר שנים רבות, ולכן כל אחד שגדל וחי בישראל יודע איך לעשות לימונדה מהלימונים - גם בתקופה המורכבת שעוברת על כולנו כרגע בזמן מלחמת חרבות ברזל.
כמו כל מלחמה ומבצע צבאי אחר, גם הפעם עלינו להיות כמה שיותר קרובים למקלטים ומרחבים מוגנים - אך הפעם מדובר ככל הנראה במלחמה ארוכה שתימשך זמן רב מהרגיל, עם ניצחון גדול כמובן ?

אז כדי שנוכל להעביר את השעות והימים בממ"דים כמה שיותר בנעימים, גם לנו המבוגרים וגם לילדים, ריכזנו כמה המלצות לארגון, סידור וגם קישוט של המרחב המוגן שיכניס מעט שמחה בעצב שאנו חשים וירים את המורל ומצב הרוח.
ארגון וסידור מרחבים מוגנים - דברים שחשוב לדעת
חשוב לזכור שהמרחב המוגן שקרוב אלינו משמש אותנו להגנה מפני מגוון סכנות ואיומים כמו רעידות אדמה, התקפות טילים מהאוויר ומהיבשה, חדירת מחבלים ואפילו מניעה גבוהה מפני חדירה של גזים רעילים במקרה של תקיפות בלתי קונבנציונאליות. כיוון שזהו חלל אטום ובטוח לשהות בו בימים הנוכחיים של המלחמה, יש לארגן אותו בצורה הטובה ביותר לשהייה נעימה - והכי חשוב בטוחה!

לשם כך יש להוציא ממנו כל פריט וחפץ שאיננו נחוץ, כמו מזוודות גדולות שמאוחסנות בו, צעצועים או בגדים שאינם נמצאים בשימוש וכל דבר אחר שלמעשה רק יפריע. לאחר שהוצאתם את כל הדברים שאינם נחוצים הגיע הזמן לסדר את החלל בהתאם לזמן שתשהו בו, מספר האנשים שיהיו בתוכו יחד ולקחת בחשבון את הפריטים שתצטרכו להכניס אליו שיאפשרו לנהל שגרה עד כמה שניתן.
המרחב המוגן מוכרח להיות נגיש כמה שאפשר עבורכם בימים האלו, ולכן יש לפנות כל רהיט, חפצים ודברים אחרים שעשויים להפריע בדרך בזמן שאתם ממהרים להיכנס לתוכו. אם מדובר על מקלט שכונתי אליו כמה שכנים נכנסים יחד בזמן אזעקות, יש לוודא כי הוא איננו נעול ויש תאורה מספיקה בתוך המקלט וכן גם בדרך אליו במידה וישנן מדרגות המובילות לתוכו.

אילו דברים כדאי להכניס למרחב המוגן?
חוסר הוודאות לגבי משך תקופת הלחימה בוודאי גורם גם לכם לתהות אילו דברים כדאי לשים בממ"ד או במקלט. אז כדי שתהיו בטוחים שלא שכחתם כלום, וגם הילדים יוכלו להעביר את הזמן בכיף בתוך החדר הסגור, ריכזנו רשימה מלאה עם כל הציוד שחשוב לשים בו:
- ריהוט לישיבה נוחה: כדאי לדאוג למקומות ישיבה כמה שיותר נוחים בזמן השהייה בממ"ד, כשההמלצה היא להעדיף ריהוט כמה שיותר קטן שתופס פחות מקום בחלל. לכן העדיפו להכניס שרפרפים או כיסאות מתקפלים במקום כיסאות רגילים, ואולי לכלול גם 2-3 פופים שיאפשרו ישיבה נעימה לילדים.
- מזרונים לשינה: במלחמה הנוכחית קשה לדעת מתי יהיו אזעקות ובמשך כמה זמן יימשכו המטחים של הרקטות, לכן מומלץ להכין כמה מזרונים בהישג יד שישמשו אתכם לשינה במרחב המוגן במידת הצורך. אם המרחב המוגן קטן יחסית ואינכם רוצים שהמזרונים יתפסו מקום רב, תוכלו להכניס לתוכו מזרנים מתנפחים ומשאבה שתוכל לשמש אתכם בצורה נוחה ומהירה.
- חטיפים ונשנושים: אוכל זה דבר מנחם, וכמובן גם משביע, ולכן מומלץ לאחסן בתוך המרחב המוגן כמה חטיפים ונשנושים שאתם אוהבים שינחמו אתכם בזמן השהייה בו. העדיפו לבחור נשנושים יבשים שיישמרו בצורה הטובה ביותר בתוך החדר הסגור כמו במבה, ביסלי, חטיפי צ´יפס וכן גם נשנושים שמבוגרים אוהבים כמו פירות יבשים או פיצוחים.
- בקבוקי מים: דאגו שיהיו במרחב המוגן כמה בקבוקי מים סגורים שישמשו אתכם במהלך שהייה ארוכה בו. כמות הבקבוקים תלויה בכמות האנשים שצפויים לשהות יחד בתוך הממ"ד, לרוב מדובר על כמות של בין 2 עד 4 ליטר לאדם ליום.
- טאבלטים, אוזניות ומטענים: העידן הדיגיטלי מאפשר לכולנו להתנתק לכמה רגעים מכל מה שקורה בחוץ, אז כדאי להכניס למרחב המוגן שלכם ציוד כזה שגם ייתן בריחה קטנה מהמציאות וגם יעביר את הזמן בכיף. יש לציין שהאוזניות יכולות להיות מיועדות לילדים שרוצים לצפות בתכנים שהם אוהבים, מבלי להפריע למבוגרים ואנשים אחרים ששוהים באותו הזמן במרחב המוגן. עבור המבוגרים ששוהים בממ"ד חשוב להימנע מכיסוי האוזנייים עם אוזניות, כיוון שעליהם להיות דרוכים ועירניים לכל דבר שעשוי להתרחש בזמן השהייה במרחב המוגן.
- ציוד לתינוקות: אם יש תינוקות קטנים שנכנסים גם הם לממ"ד, חשוב לוודא שיש עבורם את כל הציוד ההכרחי לשהייה ארוכה בחדר המוגן. לכן כדאי להכניס פריטים חשובים כמו טיטולים, מגבונים, בגדים להחלפה, משטחי החתלה וכן גם בקבוקים, תמ"ל ומחמם בקבוקים במידה והתינוק/ת אינם יונקים.
- ביגוד מחמם: שהייה ממושכת בתוך חלל מאוורר וסגור עשויה להיות מעט קרירה, במיוחד בלילה. משום כך כדאי שתכניסו למרחב המוגן כמה בגדים שיחממו אתכם כמו סווטשירט וגרביים ארוכות.
- פנסים: פנס יכול להיות אמצעי חשוב והכרחי במקרה של הפסקת חשמל בזמן שהייה בממ"ד. בנוסף לכך, במידה והכניסה למרחב המוגן מתבצעת בשעות הלילה וישנם ילדים שרוצים לישון בתוכו, הפנסים יכולים לשמש כאמצעי תאורה פרקטי ונגיש מבלי צורך להדליק את האור ולהפריע לשינה.
- משחקים לכל גיל: במידה והשהייה במרחב המוגן צפייה להיות ארוכה מהרגיל, מומלץ להעביר את הזמן עם משחקי חברה כיפיים שיעבירו לכולם את הזמן בנעימים. משחקים כמו מונופול, שש-בש, פאזלים, משחק זיכרון, טריוויה ומשחקי קופסא אחרים יכולים להיות פעילות נהדרת בתוך המרחבים המוגנים. ילדים וקטנטנים יוכלו ליהנות מצביעה ו/או הדבקת מדבקות, ולכן כדאי להכניס לממ"ד גם דפים/חוברות צביעה, צבעים וטושים, מספריים ומדבקות.

איך מקשטים את המרחב המוגן?
בין אם המרחב המוגן שלכם הוא חדר בדירה, ממ"ד נייד או מקלט שכונתי/ציבורי - תוכלו תמיד לעצב ולקשט אותו כדי להכניס קצת אור ואופטימיות במהלך השהייה בו בזמן האזעקות. תוכלו להוסיף כמה נורות צבעוניות להוספת עניין וייחודיות, להכין ולתלות שלטים מדליקים וכמובן גם לתלות דגלי ישראל ברחבי החלל.
פעולת הקישוט של המרחב המוגן יכולה להיות כיפית ומעניינת עבור הילדים, כך שבכל פעם שהם נכנסים לחדר המוגן הם מעבירים את הזמן בהכנת קישוטים אותם הם יתלו בהמשכיות. אם הנכם מתגוררים בשכונה או בניין עם כמה שכנים ומכרים טובים, תוכלו לערוך מעין "תחרות" קישוט של המרחב המוגן כשכל אחד מצלם ושולח בקבוצת הווטסאפ השכונתית את הממ"ד המוגן שלו. אין ספק כי זה יכול להיות משחק מאתגר ומעלה מוטיבציה עבור ילדים ומבוגרים כאחד.
מאחלים לכולם ימים שקטים ובטוחים - ביחד ננצח!
מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

איך לארגן יום פינוק זוגי מושלם
לתכנן ולארגן לעצמנו ולבני הזוג שלנו יום פינוק זוגי, כזה שיהיה מושלם כל אחד בדיוק עבור עצמו.

בילוי של גברים בלב המדבר - בילוי מקורי וחוויתי
עוד קצת מידע על הבילוי הכי עתיק בהיסטוריה, חבורת גברים שיוצאת לבילוי בלב המדבר.

איך אומרים בעברית: סדנא או סדנה?
בדקנו וגם הבאנו את התשובה הנכונה לשאלה איך רושמים בצורה נכונה סדנא או סדנה? רוצים לדעת את התשובה?

רעיונות והצעות ליום הולדת למבוגרים
בכתבה הבאה תקבלו מאיתנו מספר רעיונות והצעות למסיבת יום הולדת בלתי נשכחת.

רעיונות לחגיגות גיל 30
הנה כמה רעיונות והצעות כדי להבטיח שיום הולדת 30 שלכם תהיה משמעותית ומהנה.

רעיונות לחגיגות גיל 40
במאמר הבא תמצאו את כל הרעיונות הכי מפנקים ליום הולדת 40 באמת בלתי נשכחת!