הגליל מערבי מספק לנו שפע של אזורי טיול ייחודיים החל מאזור החוף וראש הנקרה דרך הרי הגליל והנחלים החוצים אותו, בתוך כל אלו מסתתרות פינות קסומות וייחודיות אשר יהפכו כל יום טיול ליום מיוחד וחוויתי. כזה הוא המסלול של נחל נמר אשר גולת הכותרת שלו היא מערת נמר הנמצאת מעל הנחל עצמו. הנחל נמצא בחלקו הצפוני של הגליל המערבי לא רחוק מהעיר שלומי.
השם לנחל נמר ולמערה הנושאת את שמו מגיע על סמך סיפורים על הימצאותם של נמרים בתוואי הנחל בעבר, סיפור אחד מספר על בדואי שנתקל בנמר זקן בסוף ימיו והוא הרג אותו, אגדה אחרת מספרת על קצין בריטי שנתקל בנמרה אותה הוא הרג ואת הגור שלה העביר לגן החיות בתל אביב, לשני הסיפורים אין הוכחות, אבל השם נשאר עד היום. מסלול הטיול מורכב למעשה משני חלקים של הטיול, הראשון למערה והשני למי שמעוניין בכך יוכל להמשיך עם תוואי הנחל במסלול של נחל נמר.
מערת נמר
מערת נמר היא מערה מרשימה הנמצאת כאמור על המדרון שמעל הנחל, זוהי מערת נטיפים המרשימה ביופי שלה ויש בתוכה נטיפים התלויים על תקרת המערה וכן כאלו "הצומחים" מהקרקעית שבה.
הנטיפים נוצרו בתהליכים האורכים מאות אלפי ולעיתים מיליוני שנים בהם מים אשר חלחלו בשכבת הסלע ועל ידי תהליך כימי שבו טיפות מים מכילות חומרים הנמצאים באבן סיד, נוצרים הנטיפים הייחודיים.פנים המערה הוא חשוך והתנועה בתוכה היא באמצעות פנסים ולכן חשוב להצטייד מהם מראש. תוואי ההליכה במערה הוא מאתגר באופן מסוים ויש במהלך ההליכה בתוך המערה קטעים בהם יש צורך לזחול ובקטעים אחרים נדרש טיפוס בעזרת סולמות המקובעים בקירות המערה. הכניסה למערה דורשת יכולות גופניות בסיסיות ולא מתאימה לילדים קטנים מתחת לגיל 5-7 ,כל אחד לפי היכולות שלו. לאנשים גבוהים במיוחד עלול להיות קושי בשל הגובה שלהם.
המסלול אל מערת נמר הינו מסלול מעגלי הנמשך בין 30 – 60 דקות, תלוי בעומס המטיילים במקום. מהחניה הקטנה שבנקודת ההתחלה יש ללכת עם הסימון הירוק עד לפתח המערה. בתוך המערה ישנם סימני הכוונה מוטמעים במסלול ויש לעקוב אחריהם. מרגע שניכנס למערה נעקוב אחרי הסימונים הלבנים, תחילת הדרך במערה היא זאת הדורשת זחילה וטיפוס, לקראת הסיום, מגיעים אל האולם הגדול של המערה בה נחשפים לעינינו הנטיפים במלא תפארתם.
משם בעזרת הסימונים השביל יוביל אל היציאה. לאחר היציאה מהמערה תוכלו להחליט האם לחזור באותה הדרך אל הרכבים, או להמשיך לטיול בנחל נמר, אם נבחר לעשות כן, נזדקק לרכב שיחכה בסוף המסלול על מנת שזה יחזיר אותנו לנקודת ההתחלה.
נחל נמר
עם סיום הזחילה במערה, מומלץ מאד להמשיך למסלול לא ארוך במיוחד באורך של כ2 קילומטרים לאורך תוואי נחל נמר. המסלול ממשיך עם השביל הירוק. המסלול בנחל נח להליכה ואיננו קשה, הוא משופע בצמחיית חורש ים תיכונית ענפה ומאפשר טיול נעים בנחלי הגליל המערבי שבו מזג האוויר נעים ונוח יחסית לטיול גם בעונות היותר חמות. אורך המסלול בנחל נמר הוא כ2.2 ק"מ
אטרקציות במערת נמר
מערת נמר היא אטרקציה טבעית נפלאה בזכות עצמה, ההליכה בחושך, הזחילה והטיפוס מהווים חוויה נפלאה שילדים אוהבים.
טיפים למטיילים
- בין התאריכים 01/11-1/04 בכל שנה המערה סגורה למבקרים.
- הטיול למערה לא מתאים לכל גיל, לפני שיוצאים לטיול וודאו שאתם יכולים לבצע את המסלול.
- בימים עמוסים המסלול עלול להתארך עד פי שלוש מהזמן שאפשר לבצע את המסלול
- לא לגעת בנטיפים, הם נהרסים מהשומן שיש לנו באצבעות.
- מומלץ לעדכן מישהו שאתם בתוואי המסלול.
מתחמי לינה או קמפינג
בנחל או בקרבת המערה לא ניתן לקיים קמפינג ואין מתחם לינה מסודר.
מה עוד תמצאו באזור
- עין חרדלית – מסלול הליכה במים מהטובים בישראל, משופע בנקודות קסומות, בימי חופשה ושבתות, עמוס מאד משעות הבוקר מאחרות.
- מצודת מונפורט – מבצר צלבני אמיתי החולש על נחל בצת במיקום שמצית את הדמיון.
- מערת קשת – נמצאת מרחק דקות נסיעה בודדות ממערת נמר, זוהי למעשה מעין מערה באוויר, ניתן ללכת ברגל וניתן לערוך בה גם גלישת סנפלינג חווייתית.
מחירים
פירוט ומידע על מערת נמר מחיר
כניסה חינם
זמני פעילות
מערת נמר שעות פתיחה
פתוח ללא הגבלה, אין שעות פעילות מסודרות