טיולים אתגריים בצפון
אספנו עבורכם מספר מסלולים מאתגרים וייחודים שנמצאים בצפון המדינה, חוויה לכל אוהבי הטבע.
חווית הטיולים בישראל היא רבת פנים, אולם המטייל הישראלי הוא לעיתים קרובות חובב אתגרים ומסלולים לא שיגרתים, מסלולים אשר ידרשו מאמץ או יכולות נוספות, המטייל הישראלי ההרפתקן וחובב האתגרים, מחפש לעצמו אתגרי טיול שיידמו חלק ממסלולים דומים בעולם הרחב או לחלופין למצא את המיוחד ביותר שיש לישראל להציע. מכאן שטיולי האתגרים הם הדובדבן שבקצפת עבור מטיילים אלו.
אזור הצפון בשל המבנה הטופוגרפי שלו ובשילוב האקלים הייחודי לו מייצרים מסלולי אתגר מרתקים.
מהו מסלול אתגרי? ואיזה מסלולים יש לנו בצפון הארץ
חשוב מאד להבהיר כמה עקרונות מהותיים לפני שאנחנו ניגשים לתכנן את הטיול האתגרי שלנו. לפני שאתם יוצאים לטיול שכזה אנא הקפידו על הכללים הבאים.
- טיול אתגרי הוא טיול הליכה רגלי, לא לרכבי שטח או רכבים בכלל, האתגר הוא היכולת האנושית, רכבים לא תמיד יוכלו להגיע למקומות הללו.
- הטיולים הללו לא מתאימים לכל אחד, הם מתאימים ברובם לילדים בוגרים יותר שמנוסים בטיולים ומבוגרים בעלי כושר טיול.
- הערכות מקדימה, נעלי הליכה, כובע, מים בכמות מספקת, מזון לזמן הטיול הם הבסיס ליציאה למסלול האתגרי
תיק עזרה ראשונה הוא מומלץ, המסלולים הם כאלו שמקרה הצורך גם לצוות חילוץ עלול לקחת זמן מה להגיע, תדאגו לביטחונכם.
- עדכנו מישהו שאתם סומכים עליו שאתם נכנסים למסלול ושאתם יוצאים ממנו. המסלולים הללו לעיתים לא משופעים במטיילים רבים ובמקרה קיצון זה יכול להיות לכם לעזר.
לטפס על הארבל
הר הארבל המשקיף על טבריה, הגליל התחתון ועל הכינרת כולה הוא נקודה מעניינת וייחודית בנוף של האזור שבו הוא נמצא. ההר היה מוקד לישובים לאורך כל ההיסטוריה והאזור כולו מוזכר פעמים רבות בכתבים השונים בשל הרצון לכבוש את ההר המעניק שליטה למי שנמצא עליו. עכשיו הגיע הזמן להסתכל על ההר מלמטה ואז לטפס למעלה. השביל העולה להר הוא חלק משביל ישראל וודאי תוכלו להיעזר בסימני הלבן, כחול, צהוב לאורך השביל. הטיפוס על ההר הוא אינו מעגלי ולכן תצטרכו להשאיר רכב בשתי נקודות שונות או לחלופין להיעזר בהקפצה בסיום המסלול.
מהו המסלול?
מתחילים את הטיול בתחנת הדלק פז ארבל. מצוק הארבל כבר ניצב מעלינו. נחצה את הכביש לכיוון הכניסה לישוב וואדי חמאם, בסמוך אליו עובר שביל ישראל, מעכשיו נלך על פי הסימונים שלו. השביל ייקח אותנו עד למרגלות הארבל, שם נוכל להביט עליו מלמטה ולהתכונן נפשית לעליה על ההר. העלייה היא אמנם לא ארוכה, אך נחשבת לאחת המאתגרות שיש בארץ, ונדרש שימוש ביתדות וסולמות המקובעים במקום.
המסלול עצמו אינו ארוך במיוחד, ואנחנו מתמקדים רק בחלק האתגרי שלו שהוא הטיפוס התלול לפסגת ההר. היות שהמסלול הוא חלק משביל ישראל, אפשר להתחיל אותו במעין נון במושבה מגדל. בסיום הטיפוס כאשר תגיעו מתנשפים לפסגת ההר, מומלץ לא לוותר על מסלול המצפורים המקיף את ההר וליהנות גם מהנוף הנשקף מההר וגם לראות מהיכן הגעתם. שם תוכלו למצא ממקום מצוין להכין קפה או לרכוש משקה קר וצונן בחנות בפסגת ההר.
כמה דגשים חשובים לפני שיוצאים לדרך:
- הטיול עם נעלי הליכה סגורות וטובות.
- בימי גשם המסלול סגור מחשש להחלקות
- בימים החמים מומלץ לצאת מוקדם בבוקר. הר הארבל נמצא באזור שהוא חם מאד ועלול להגיע בתקופות שונות לעומסי חום קיצוני, הוא אינו מתאים לחודשי הקיץ בין יוני לאוגוסט.
איך מגיעים?
נקודת התחלה בוויז, תחנת דלק פז ארבל. נקודת סיום בוויז שמורת טבע ארבל
אורך המסלול: מתחנת הדלק לפסגת ההר המסלול הוא בערך ארבעה קילומטר. במידה ותרצו להאריך, אפשר להוסיף בתחילת המסלול עוד כשנים וחצי קילומטר ולהתחיל במעיין עין נון.
כמה זמן?
זמן ההליכה למיטיבי לכת ינוע בין שלוש לחמש שעות, אם תחליטו ליהנות מהשביל בפסגה, קחו לכם עוד שעה
נחל עמוד
נחל עמוד הוא מן המסלולים האהובים על המטייל הישראלי, רובנו יכולים לומר שבטיול שנתי או טיול תנועה כזה או אחר ביקרנו בשמורה הנפלאה הזאת. הנחל שמתחיל למרגלות הר מירון, עובר ממש מתחת לצפת ובסופו נשפך לכינרת הוא נחל שזורם כל השנה ולכן פוקדים אותו מטיילים רבים. השמורה מציעה מגוון מסלולים שהידוע מבניהם הוא אותו מסלול נפלא שלעצמו המתאים לכל המשפחה. אנחנו נכוון אתכם חובבי האתגרים למסלול הממשיך את ההליכה בתוך תוואי הנחל והופך למסלול שבו מעברים צרים, מקומות בהם נדרשים להיעזר בסולמות המקובעים במקום ובאופן כללי ההליכה בו מורכבת יותר.
מהו המסלול?
מתחילים את המסלול בחניון הפיתול שם אפשר למצוא שולחנות לפיקניק ומקום חניה מוסדר. משם נתחיל ללכת עם סימון השבילים השחור המקביל לשביל ישראל. נקודת הסיום תהיה בצומת נחל עמוד על כביש 85.
חלקו הראשון של המסלול קל ונוח שם תוכלו למצוא גם מקומות להיכנס להתרעננות במים. ממשיכים עם הסימון עד בריכות שכווי, זהו החלק שבו עדיין תראו מטיילים רבים, לאחר בריכות שכווי, זה יפסק.
בנקודה זאת ייתכן ותפגשו נציג של השמורה שיוודא שאתם אכן ממשיכים לחלק הקשה יותר במסלול, שימו לב, לא להיכנס אליו לאחר שעות הבוקר. קטע הטיול הבא, אותו תמשיכו על בסיס הסימון של שביל ישראל, הוא החלק המאתגר כאמור. לאט לאט יחשפו בפניכם צוקים מרשימים, תחצו את הנחל מספר פעמים והמעברים יהיו צרים. במקומות מסוימים תעזרו ביתדות לטיפוס וההתקדמות לרוב היא איטית. סיום המסלול הוא כאמור בצומת נחל עמוד. בשלב זה ניתן להמשיך עוד שישה קילומטרים בקטע נינוח ופשוט עד לקיבוץ חוקוק בתוואי הנחל, אתגרים לא תמצאו במקטע הזה.
איך מגיעים?
נקודת ההתחלה בוויז חניון הפיתול. נקודת הסיום תחנת שאיבה צומת נחל עמוד
אורך המסלול: אורך המסלול כ 12 קילומטרים.
כמה זמן?
ההליכה בחלקו הראשון קלה ומהירה יחסית, אך בוודאי תתעכבו לרחצה בבריכות הנפלאות, החלק השני והמאתגר יותר הוא ברובו בהליכה איטית יותר, לכן יש לקחת בחשבון יום טיול מלא של יותר משש שעות ולכן חשוב לצאת בשעות הבוקר המוקדמות.
מערת עלמה, אתגר לעומק האדמה.
הגליל העליון הוא אחד המקומות המרהיבים בארץ, הרי הגליל הנישאים לגובה רב ומשקיפים לכיוון עמק החולה ועד הכינרת, הצמחייה, הנחלים הרבים ובכלל האווירה של טיול וחופשה האופפת אתכם מרגע שהגעתם לאזור. גם מסלולי הטיול בו הם מגוונים ורבים, רובם ייקחו אתכם גבוה להרים, מערת עלמה תיקח אתכם עמוק לבטן האדמה.
מערת עלמה היא המערה העמוקה ביותר בגליל ואחת העמוקות בארץ. עומק המערה הוא כמאה מטרים וצריך להיות מוכנים לכך, לסובלים מפחד וממקומות סגורים, הטיול לא מומלץ.
במידה והחלטתם להגיע אל המערה, זוהי איננה החלטה ספונטנית, יש להיערך מראש עם פנסים מתאימים וחזקים, מומלץ לקחת גם סוללות נוספות לכל מקרה. וכמובן שהטיול עם נעלים סגורות בלבד. למטיילים המנוסים, מומלץ להיפרד הפעם מתיקי הטיול הרחבים, הם לא יעברו בחלק מן המעברים במערה. בשל האופי המיוחד שלה הכרחי לבדוק מבעוד מועד האם המערה פתוחה לטיולים, היא סגורה לעיתים עקב מזג האוויר.
אחרי ההקדמה הזאת, בואו נדבר על המסלול. המערה נמצאת לא רחוק מהכפר הצ´רקסי ריחאניה ונדרשת הליכה של מספר דקות עם סימון השביל האדום מהחניון ועד פתח המערה. מיד שתגיעו אל המערה תבחינו בפתח הגדול והעוצמתי שלה.
ברגע שתתחילו לצעוד אל תוך המערה תרגישו מיד בכל האלמנטים שמערה יודעת להעניק, חשיכה, שקט, הפרדה מן העולם שבחוץ ומסלול חלקלק שיש לנוע בו בזהירות. לאורך המסלול ממוקמים מעקות בטיחות מסוגים שונים, הם לא נמצאים סתם במקומות הללו, השתמשו בהם. הירידה אל קרקעית המערה היא מרשימה ולאורכה ניתן להבחין גם בנטיפים שעדיין פעילים, בבקשה אל תיגעו בהם, זה יכול להביא לפגיעה בהם. סיום המסלול יסומן בתחתית המערה, אפשר לשבת קצת ולנוח לפני הטיפוס חזרה למעלה. הטיפוס הוא באותה הדרך חזרה למעלה, ואפשר לומר שהטיפוס קל יותר מהירידה.
איך מגיעים?
בוויז חניון מערת עלמה
אורך המסלול:
קצר במונחי טיול, בערך קילומטר וחצי
כמה זמן?
הטיול עצמו לא ארוך וייקח לכם כשעתיים פחות או יותר
קניון הבזלת בנחל תבור
נחל תבור הוא אחד הנחלים היפים והפחות מוערכים בקרב מטיילים בארץ. העובדה שהוא שוכן בגליל התחתון ולא בגליל העליון או ברמת הגולן גורמת למטיילים רבים לפספס אותו וחבל. חבל הארץ הזה בכללו הוא מרהיב ביופיו וטומן בחובו גם אפשרויות טיולים מגוונות נוספות. מסלול הטיול של קניון הבזלת בנחל תבור הוא מסלול אשר מייצר חוויה של טיול בתוך רקע נפלא בנופים המקסימים של הגליל התחתון. המסלול מתנהל לאורך מסלול של כשני קילומטרים בלבד אך הוא מלא בנקודות מרהיבות.
נקודת השיא בטיול היא קניון הבזלת. ההליכה במסלול תאלץ אתכם לעבור ולקפץ על סלעי הבזלת המאפיינים את תוואי הנחל ולחצות את הערוץ מספר פעמים. במהלך הטיול יש להיעזר בידיות אחיזה בכדי להמשיך לטייל בצורה בטוחה מול המדרון התלול.
מהו המסלול?
המסלול הינו מעגלי ויוצא מהחניה שמצפון לקיבוץ גזית. משם פונים לכיוון ערוץ נחל תבור עם הסימון האדום. לאחר כחצי קילומטר לערך נגיע למצפור אלעד שם נהנה מתצפית על הנחל והאזור. נמשיך עם הסימון האדום עד שנגיע לנחל עצמו. בשלב זה נחבור לסימן הכחול לכיוון "קניון הבזלת" שם נהנה כאמור מהליכה בתוואי מאתגר יותר בין סלעי הבזלת ומרבדי הפרחים המרהיבים בחודשי החורף והאביב. בקצה הקניון מצפה לכם עליה מאתגרת של כמה מאות מטרים עד תצפית לשון המלך לזכרו של אורן ליפשיץ שנפל במלחמת לבנון השנייה. המשך השביל יפגיש אתכם עם הסימון האדום שיחזיר אתכם לנקודת המוצא.
איך מגיעים?
בוויז: שמורת טבע נחל תבור
אורך המסלול:
המסלול איננו ארוך, אך מאתגר בחלקו ואורכו כ 2-2.5 קילומטרים
כמה זמן?
זמן הטיול מוערך בשעתיים אך ניתן לעצור במהלך הטיול וליהנות מהפלא הטבעי.
אז איזה מסלול אתם הכי אהבתם? אולי את כולם…
מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:
מגוון הצעות עבור אטרקציות בדרום לילדים
הנופים המדבריים ומרבדי הפריחה בעונה מזמינים את המבקרים לצאת דרומה, וליהנות ממגוון אפשרויות בילוי ואטרקציות בדרום, לילדים ולמשפחות.
איפה מטיילים עם הילדים בחופש הגדול?
החופש הגדול עוד שנייה כאן והורים רבים מתחילים לחפש מה לעשות עם הילדים ואיפה לטייל איתם ברחבי הארץ.
לכן, הכנו עבורכם מדריך שיעזור לכם לתכנן טיולים מקסימים עם הילדים שיהפכו את החופש הגדול לכיפי בטירוף.
יום השוקולד העולמי 2022
מי מאיתנו לא אוהב שוקולד? בעוגה, בגלידה, בממרח ובשפע של קינוחים עשירים בשוקולד. לכן לכבוד היום המיוחד הזה ארגנו עבורכם חגיגה של שוקולד.
יום הבחירות נובמבר 2022 – קרמל בוחרת...
בכתבה זו נסביר קצת על החובה שלנו להצביע ולהשפיע וגם על האטרקציות שמהן תוכלו להנות ביום הזה, בכל זאת, מדובר ביום שבתון, לא ננצל אותו?
איפה מטיילים ואלו אטרקציות שוות יש בארץ ישראל?
כדאי שתתכוננו להרפתקה כיפית במיוחד, כי במאמר זה תוכלו לגלות איפה כדאי לטייל ואילו אטרקציות אסור לכם לפספס.
אטרקציות לט"ו באב 2023 לזוגות
השנה נחגוג את יום האהבה העברי בתאריך הלועזי 1 לאוגוסט וזו הזדמנות מצוינת לכל הזוגות לחגוג את האהבה שלהם והזוגיות במגוון אטרקציות ברחבי הארץ.