שלום לכולם! אני אבתיסאם פארס מהכפר הדרוזי חורפיש. אני אישה דרוזית המארחת בביתי קבוצות ויחידים לסדנאות או ארוחות לפי בקשת האורחים, ואשמח להעניק לכם חוויה קולינרית חווייתית ומלאת טעמים שתחשוף לכם את עולם האוכל של העדה הדרוזית.
מהלך הסדנא – מחולקת לארבעה חלקים:
לפני הסדנא:
לאחר ההגעה כולם יושבים על כוס קפה, לימונדה ובחורף תה צמחים מיוחד מצמחי כורכום זנג'ביל. תוך כדי הישיבה וההיכרות אני מספרת לכם את הסיפור האישי שלי ולאחר מכן נכנסים למטבח להתחיל את הסדנא.
סדנאות לבחירה:
קיימת אפשרות לבחור סדנא קולינרית מתוך שלוש אפשרויות שונות:
- סדנא מלאה - בסדנה זו האורכת כ-2.5 עד 3 שעות אנו מכינים כמה סוגי מאכלים דרוזיים כמו עלי גפן, מנסף, מג'דרה, מפלפל, סניית תפו"א עם בשר, ממולאים, קפתה (בשר עגל עם רוטב טחינה או רוטב עגבניות), טבולה, עולש בעונה ועוד סוגים נוספים מתוכם אנו בוחרים כמה סוגי מאכלים שמספיקים לארוחה חגיגית ועשירה. בנוסף לתבשילים הללו אנחנו גם אופים בתנור סמבוסק ופטאייר ממולאים בכל מיני סוגי מילויים כמו זעתר, תפו"א, תרד ופלפל.
- סדנא קצרה - בסדנה הקצרה שאורכת כשעה וחצי עד שעתיים נכין מנה אחת מתוך סוגי המאכלים שפורטו לעיל, ובנוסף נכין סמבוסק ופטאיר בתנור.
- סדנת ליקוט - בעונת הליקוט מתקיימת גם סדנת ליקוט חווייתית ומעניינת, במהלכה כולנו נצא לשדה הקרוב היכן שאנחנו מגדלים את הירקות שלנו. נקטוף את הירקות וצמחי הבר שאנו צריכים להכנת המאכלים, ולאחר מכן נחזור לבית כדי להתחיל עם סדנת הבישול המלאה/קצרה.
ארוחה חגיגית:
לאחר שסיימנו להכין את כל המנות, אנו נערוך את השולחן לארוחה החגיגית ונאכל יחד את מה שהכנו – מצפה לכם חוויה בלתי רגילה של טעמים! אל דאגה, אנו נכין מראש כמויות גדולות יותר כדי שכולם יוכלו לקחת איתם אוכל הביתה.
סיום הסדנא:
בסיום הארוחה נשב בפינת ישיבה המחוממת בחורף על ידי אח ונשתה קפה ותה, ולקינוח עוגה ביתית שאני אכין. במהלך הישיבה המשותפת והמנוחה מהארוחה החגיגית אני אעניק הרצאה מרתקת על העדה הדרוזית, הייחודיות של הדת שלנו, המנהגים שלנו ועוד סיפורים ודברים שיעניינו אתכם.
מידע נוסף שכדאי לדעת:
- אני אדאג לכל הציוד הנחוץ לסדנה מא' עד ת'
- הסדנאות מתאימות למגוון אירועים כמו: ימי הולדת למבוגרים | ערבי גיבוש | אירועי חברה וכו'
- הסדנאות מתאימות לזוגות/קבוצות ולטווח גילאים רחב – מגיל 3 ועד 90
- ניתן להזמין את הסדנה בתיאום מראש בכל יום בשבוע בין השעות 9:00-21:00
- הסדנאות מתקיימות בביתי הפרטי, אך ניתן להזמין את הסדנא לאזורים שונים בצפון. לאירועים גדולים מעל 30 משתתפים ניתן להזמין את הסדנא לאזורים רחוקים יותר כמו אזור השרון והמרכז.
- קיימת אפשרות להזמין ארוחה בלבד הכוללת ארוחה מלאה וחגיגית עם שני סוגי בשרים
- יש אפשרות לשלב סדנת ליקוט עם סדנה מלאה/קצרה בתוספת תשלום
- ניתן להזמין יום כיף מלא האורך כ-4 עד 5 שעות וכולל סיור + סדנה + ארוחה.
- כל הסדנאות שלנו כשרות ומותאמות גם למגזר הדתי השומר כשרות.
שירותים נוספים שאני מציעה
- ארוחות לקבוצות ולמשפחות
- ארוחות ימי הולדת
- קייטרינג למגוון אירועים כמו: בר מצווה | חתונות | אירועים נוספים
מי אני:
נעים מאוד, אני אבתיסאם פארס המתגוררת בכפר דרוזי פסטורלי בצפון. אני פועלת בתחום הסדנאות הקולינריות כעשר שנים ואוהבת מאוד את המטבח ולארח בביתי. אני מזמינה אתכם להכיר מאכלים וטעמים מיוחדים ועשירים, להיחשף לסיפורים המרתקים על העדה הדרוזית וליהנות מחוויה קולינרית מיוחדת שלא תשכחו.