גן לאומי אפולוניה מציע חוויה מיוחדת לקטנים ולגדולים
מבוגרים יאהבו אותו בגלל הנוף המרהיב, ואילו הילדים יתלהבו מהמבצר הקדום וסיפורי האבירים שהיו על המקום.
טיול באפולוניה יחשוף אתכם לעיר העתיקה שהוקמה במאה הרביעית לפני הספירה, ובה התחוללו אינספור קרבות לכיבוש העיר בידי הפרסים, יוונים, צלבנים והמוסלמים עד לחורבנה, ולכן יש לעיר שמות נוספים כמו ארסוף ותל ארשף. בנוסף לסיפור המרתק על העיר הקדומה, המבקרים בה יוכלו ליהנות גם ממסלול טיול נעים ונוח להליכה גם לילדים , עגלות תינוק וכסאות גלגלים.
מסלול הטיול:
מסלול אפולוניה מתחיל בהליכה קצרה בתוך תעלה המובילה אל מרפסת תצפית, בה ניתן לתצפת על כל החלק הדרומי ועל שרידי הווילה שנבנתה במקום בתקופה הרומית. לאחר מכן מגיעים אל שביל המתפצל לשני אזורים אליהם ניתן להגיע – בריכות מים הממוקמות מעל הווילה שהגישה אליהן איננה אפשרית לעגלות וכסאות גלגלים, ושביל המוביל אל גשר המגיע עד למרפסת נוספת הממוקמת על המבצר. בפתח המבצר ניתן לראות את ההרס הרב שנותר במקום, וכן רצפות פסיפס ייחודיות שנשמרו במהלך השנים. לאחר מכן ניתן להגיע אל מרפסת תצפית נוספת הנמצאת במגדל העוז של המבצר, אליו ניתן להגיע דרך מדרגות ייעודיות במקום.
טיפים:
- מסלול הטיול באפולוניה כולל ביקור באתר עתיקות המשתמר על ידי רשות הטבע והגנים, לכן חשוב לא לגעת או לקחת מזכרות מהמבצר בו אתם מבקרים.
- למרות שמסלול הטיול קל ונגיש, יש לשים לב לילדים לכל אורך הטיול ולוודא כי הם מקפידים על ההנחיות במהלך הביקור במבצר.
- גן לאומי אפולוניה מאפשר כניסה גם לכלבים, אך יש לוודא כי הם קשורים ברצועה לכל אורך הטיול.
איך מגיעים
לאחר שעוברים את כפר שמריהו פונים לכיוון הרצליה פיתוח, ברחוב וינגייט פונים ימינה עד שמגיעים לשער הכניסה אל גן לאומי אפולוניה.
WAZE: גן לאומי אפולוניה.
צילום: דנה ידלין מהבלוג לימונצלו - טיולים עם ילדים וחוויות של אמהות
מחירים
פירוט ומידע על אפולוניה מחיר
הכניסה והטיול בגן אפולוניה היא ללא עלות.
זמני פעילות
אפולוניה שעות פתיחה
ימי ראשון-חמישי: 8:00-17:00
יום שישי: 8:00-16:00
*בערבי חג הכניסה לגן הלאומי תתאפשר עד שעה 13:00 | בשעון חורף סגירת שערי הגן תוקדם בשעה.