עמק הארזים המקום המושלם לטיול מלא באטרקציות לכל המשפחה
עמק הארזים הוא פארק רחב ידיים, אחד מארבעת הפארקים הנמצאים בפארק ירושלים. עמק הארזים הוא הפארק הגדול ביותר מתוך הארבעה ויש בו המון נקודות עניין מעניינות שכדאי לבקר בהן עם כל המשפחה.
בין נקודות העניין תמצאו את הגשרים התלויים, את מתחם משחקי האבן, מסלולי הליכה מגוונים וגם מספר מעיינות שנמצאים בתוך פארק לאומי תלם שגם הוא נמצא בעמק הארזים.
מדובר על עמק שמאפשר בילוי נעים במיוחד בחיק הטבע עם המון אזורים לעצור בהם לפיקניק והמון אפשרויות לתכנון של יום טיול נהדר לכל המשפחה.
מאחורי השם "עמק הארזים" יש סיפור היסטורי נחמד. בשנת 1906 רכשו אהרון אייזנברג ודב קלימקר שהיה כימאי, 230 דונם בתוך העמק כדי להקים מפעל שממצה את תוצרי הלוואי של הפקת שמן הזיתים. המפעל לא הצליח ובמקום התיישבו במקום קבוצת פועלים שכינתה את המקום "עמק ארזים" בגלל עצי הארזים שבמקום. לימים נודע שאלו לא היו בכלל ארזים, אלא ברושים, אך השם שניתן למקום, נותר בעינו.
אטרקציות בעמק הארזים
- עינות תלם - עינות תלם הוא המקום שבו נמצאים המעיינות של העמק. מדובר על גן לאומי מקסים ביופיו ומאוד קליל להליכה. משפחות מאוד יהנו לטייל בתוכו וגם להגיע אל גן שדה תלם שנהדר עבור משפחות עם ילדים.
- גן שדה תלם – חניון גדול ובו מגוון מתקני שעשועים, שולחנות פיקניק, פינות מוצלות והמון משחקי אבן מיוחדים לרווחת המטיילים. תוכלו למצוא דמקה ענקית ועוד שלל משחקים קדומים.
- אנדרטת 11 בספטמבר – אנדרטה הנמצאת במעלה עמק הארזים אשר הוקמה לזכרם של הנספים בפיגוע של מגדלי התאומים. באנדרטה תמצאו פסל מתכת בגובה של תשעה מטרים בצורת דגל של ארצות הברית. על הדגל יש שתי לוחות זיכרון שמנציחים את שמותיהם של 2794 הנספים באסון.
- הגשרים התלויים – מגן שדה תלם, אם תמשיכו דרומה, תגיעו לאחר כ-1.5 ק"מ לפארק הגשרים התלויים. זהו פארק מרהיב הכולל מגוון מתקני חבלים עבור ילדים. אם אתם מחפשים מקום לסיים בו את הטיול וגם לערוך פיקניק, זה המקום.
מתחמי לינה וקמפינג בעמק הארזים
בתוך עמק הארזים אין מקומות לינה, אך בהחלט תוכלו להנות מאפשרויות הלינה המחכות לכם בעין כרם או בירושלים. תוכלו למצוא מגוון מלונות בוטיק נפלאים המציעים אירוח יוקרתי ונעים.
טיפים:
- יש להגיע עם מים וכובע. חלק מהמסלול מוצל וחלקו לא.
- יש להגיע עם נעליים סגורות על מנת שתוכלו לטפס על המתקנים בחלק של החבלים התלויים.
מה עוד תמצאו באזור
- שמורת הטבע מי נפתוח ליפתא – שמורת טבע הנמצאת בצד המערבי של ירושלים, בדרך לנחל שורק. תוכלו להנות ממסלול טיול קצר של עד שעה, המשלב שטחים מרהיבים של חקלאות, עצי זיתים, שקד וחרוב.
- גן לאומי תל גזר – טיול נהדר עבור כל מי שאוהב היסטוריה ועתיקות. המסלול יחסית ארוך ואפשר בכיף להנות בו כחצי יום.
- שמורת הטבע נחל חלילים – טיול מותאם למשפחות היוצא מאזור מבשרת ציון היישר אל פינות טבע פסטוראליות הכוללות ביקור במערות חלילים, נוף מהפנט והמון פריחה.
מחירים
פירוט ומידע על עמק הארזים מחיר
ללא עלות