יום הבירה הבינלאומי
כל המידע וההצעות הכי שוות לחגיגת יום הבירה
מה עושים ביום הזה? אילו עובדות מעניינות אותנו לגבי היום הזה? ואילו אטרקציות מלאות בבירה תמצאו בישראל?
יום הבירה הבינלאומי הוא יום שנחגג ב-7 לאוגוסט בכל רחבי העולם. פעם הוא היה נחשב לחגיגה גדולה רק בקליפורניה ומשנת 2012 כל בר מקומי ברחבי העולם מקטן ועד גדול הם חלק מהחגיגה. אז מה עושים ביום הזה? אילו עובדות מעניינות אותנו לגבי היום הזה? ואילו אטרקציות מלאות בבירה תמצאו בישראל? על כל אלו נדבר בכתבה הבאה.
הפעם הראשונה שבה נחגג יום הבירה
יום הבירה הראשון נחגג בשנת 2007 בבר מקומי בסנטה קרוז קליפורניה. המטרה של החגיגה הייתה להתאסף יחד עם חברים, לחגוג ולשמוח ועל הדרך לשתות את הבירה שהוכנה במבשלה המקומית. עם השנים הבשורה פרסה כנפיים וכל מקום בעולם שאוהב בירה, הצטרף לחגיגות.
כחלק מהמסורת בבר המקומי של קליפורניה, היה נהוג להעניק אחד לשני את המשקה הייחודי כמתנת מחווה. כמו כן, זה בדיוק הזמן שבו מעודדים את המשתתפים בחגיגה לנסות סוגי בירה שונים ומגוונים.
כיום ברחבי העולם ניתן לראות ברים שמתחילים בחגיגות Happy hour, משחקי שתייה, חלוקת מתנות וגם חידוני פרסים. אז אם אתם נקלעים במקרה לבאר שחוגג את יום הבירה הבינלאומי, כדאי שתהיו מעודכנים. הכנו במיוחד עבורכם מספר עובדות מעניינות שיכול להיות שיהיו חלק מהחידון.
כמה עובדות שכדאי לדעת על בירה
- התאריך הרשמי של יום הבירה הוא 7 לאוגוסט, אך יש מקומות שמקדימים את התאריך ליום השישי הראשון של חודש זה ואז מדובר בחגיגות של מספר ימים.
- את משקה הבירה היו צורכים כבר בבניית הפירמידות במצריים ויש האומרים כי בסוף יום עבודה הם היו מקבלים את המשקה כשתשלום על עבודתם.
- בשנת 1814 היה אסון בירה בעיר לונדון בשל פיצוץ במבשלת בירה בשם "מו ושות". את העיר שטפו מיליון ארבע מאות ליטרים של בירה ושמונה אנשים טבעו למוות. למקום אין זכר ובמקומו קם אולם תיאטרון.
איך מכינים בירה?
כל חובב בירה ירצה מתי שהוא לנסות להכין בירה ביתית בעצמו ולמצוא טעם ייחודי שעדיין לא משווק בשום מקום. אז הנה מתכון ביתי שתוכלו לנסות ועם שינויים קלים שלכם, אולי תמצאו סגנון חדש של בירה.
מה נדרש?
- סיר גדול מאוד
- מיכל תסיסה גדול
- אביזרי מדידה
- מכלים שבהם תניחו את הבירה שהכנתם
*** ניתן כיום לרכוש ערכות הכנת בירה המכילות את כל ציוד או ללכת לסדנת בירה מהנה. זו מתנה נהדרת לכל מי שאוהב בירה.
אופן ההכנה:
- יש להרתיח 5 ליטר מים ועליהם להוסיף 1.5 רכז לתת ולהגיע לרתיחה. לאחר שהתערובת סיימה לרתוח, יש להוריד לאש בינונית ולבשל במשך שעה.
- לאחר הבישול, יש להוסיף עוד 5 ליטר מים ואז שמים בצד לקירור עד שמגיעים לטמפרטורה של 20 מעלות.
- השלב הבא הוא שלב התסיסה. יש להעביר את התערובת שהתקבלה לסיר תסיסה, מוסיפים 6 גרם שמרי בירה וסוגרים למשך ארבעה ימים במקום חשוך וקריר.
- לאחר ארבעת הימים, פותחים את המיכל ומוסיפים 60 גרם סוכר תירס, מעבירים לבקבוקים ומחכים לתסיסה נוספת של עוד כחמישה ימים. לאחר מכן מעבירים למקרר וניתן לשתות.
סוגי בירות
את הבירות ניתן לחלק למספר סוגים, בניהם:
פילזנר – בירת לאגר בהירה וצלולה
סטאוט – בירת אייל בצבע שחור כהה
בירת בלונד – בירה זהובה וקלילה
חיטה – בירה מבושלת עם חמישים אחוז לתת
טריפל בלגי – בירה חזקה עם אחוזי אלכוהול רבים
פייל אייל – בירה ותיקה שהתפתחה במאה ה-18 והיא הבסיס של בירות רבות שאנו מכירים כיום
אמבר אייל – בירה אדמונית
כל חובב בירה יודע מה סוג הבירה האהוב עליו ומי שעדיין לא מכיר ויודע, יום הבירה זה בדיוק הזמן להתחיל לברר זאת.
אילו בירות ישראליות מוכרות יש כיום?
גולדסטאר – בירה גולדסטאר היא אחת הבירות הישראליות הכי מוכרות שיש. ביחס לבירות אחרות, מדובר בבירה עדינה עם 4.9 אחוזי אלכוהול. אנשים אוהבים לשתות אותה סתם כך בבארים או ליד בשר ועל האש.
בירה מלכה – לבירה מלכה יש מבחר של בירות בניהם בירה בהירה בטעמי הדרים, בירת חיטה עם מרירות נמוכה, בירה כהה בטעמי שוקולד וקפה, הבירה האדמונית בטעם של לחמים עשירים עם מרירות כיפית ויש כמובן עוד סוגים. מדובר על בירת בוטיק שהתפרסמה מאוד בזכות הטעמים הייחודיים שלה.
בירה של מבשלת הגולן – מבשלת הגולן הינה מבשלת בירה הנמצאת ביישוב קצרין. הם מוכרים בשם "בירה בזלת" על שם הקרקע שמאפיינת את אזור הגולן. למבשלה 6 סוגי בירות מאוד מגוונות ועשירות בטעמים.
בירה ממבשלת אלכסנדר – בירה אלכסנדר היא מבשלת בוטיק בעמק חפר. במבשלה זו תוכלו למצוא 5 סוגי בירות בטעמים פירותיים, שוקולדיים, וסגנונות בירה בלגיים וצרפתיים. ממבשלות בירת בוטיק הראשונות בארץ.
מבשלת שריגים – מבשלת סריגים היא מבשלת בוטיק המכינה בירות טריות עם אופי מיוחד. למבשלה 8 סוגי בירות בטעמים מפתיעים ושמות לא קונבנציונאליים כמו בירת חיטה מחוצפת, הבירה המכוערת, הבירה הכהה המרושעת ובירת העשור.
כמובן שיש בארץ עוד המון מבשלות בירה עם המון אפשרויות וכדאי ממש לבקר בהן, לעשות סיור מלמד ולטעום את טעמי הבירה השונים.
איפה נהוג לחגוג את יום הבירה בישראל?
מה עושים ביום הבירה בישראל? בישראל תוכלו למצוא מגוון בארים שחוגגים את היום הייחודי הזה. בדרך כלל ביום הזה יהיו מגוון מבצעים על בירות ייחודיות ויאפשרו לכם לטעום טעמים שעוד לא טעמתם.
כמו כן, זהו החג של מבשלות הבירה ורובן פותחות את מרכזי המבקרים ומאפשרות סיורים איכותיים ורכשיה של בירות ישירות מהמבשלה. אם אתם חובבי בירה, זה הזמן לנסוע יחד לאחת המבשלות, ללמוד קצת על התהליך ולהנות יחד עם החברים משתיית בירה טעימה לפי טעמכם.
סדנאות בירה
מי שרוצה לקחת את יום הבירה כמה צעדים קדימה, יוכל לחפש יחד עם חבריו או בזוג, סדנת בירה. בסדנה כזו תלמדו איך מייצרים בירה ותתנסו בהפקה שלה בעצמכם. בדרך כלל ניתן לרכוש ערכות הכנה ביתית ולנמשיך את הלמידה גם בבית. אם במקרה אתם חוגגים באותו יום גם יום הולדת, זו יכולה להיות פעילות סופר מגניבה עבורכם ועבור החבר'ה.
לסיכום, יום הבירה נחגג ב-7 לאוגוסט, זה הזמן לצאת, לחגוג, להתנסות במגוון רחב של טעמי בירות שעוד לא הכרתם או לעשות סיור וללמוד להכין בירה בעצמכם. וודאי תופתעו לגלות כמה שזה תהליך מיוחד וכיפי.
קרדיט לתמונות: בירה הנדריק - מבשלת בירה וסדנאות
מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

מתנות מדליקות לעובדים
אין ספק שעובדים מרוצים אלו עובדים שיעניקו כמה שיותר למקום העבודה שלהם. עובדים איכותיים ומסורים אינם דבר מובן מאליו,

איך מארגנים יום כיף?
הכי כיף להוסיף מדי פעם משהו מעניין לתוך המעשים והפעולות השגרתיות האלו כמו בילוי של יום כיף עם בן או בת הזוג, עם הילדים, המשפחה, חברים קרובים ואפילו כך סתם לבד.

אירועי חג המולד 2019 שאסור לכם לפספס
לא צריך לנסוע רחוק כדי לחגוג את החג החגיגי והצבעוני של הנוצרים, אלא פשוט להתעדכן בכל המסיבות והאירועים השווים שמתקיימים ממש כאן בארץ.

סילבסטר 2020 - כיצד חוגגים את הספירה לאחור
כל ההמלצות לאירועים והחגיגות מפורטים בהמשך, כל שנותר לכם לעשות הוא לבחור את הקונספט והדרך בה תרצו לחגוג את סיומה של שנת 2019

כך תחגגו את החג השמח ביותר בשנה
אילו הפעלות לפורים יש? כיצד מוצאים מפעילים למסיבת פורים? כל התשובות מחכות לכם אצלנו

רוצה לגלות מה מסתתר מאחורי כתב היד שלך?
כל המידע שמאחורי כתב היד שלך? איך גרפולוג מבדיל בין כתב אמיתי לזיוף? ומהו בכלל יום כתב היד?